Annemiek van Bussel


Annemiek van Bussel zingt - met donkerbruine stem - Duits en Frans repertoire uit vergeten tijden. Vooral de jaren '20 en '30 herbergen een schat aan chansons uit beide landen, een tijd waarin Berlijn en Parijs decor waren van talloze cabarets, grote zalen, en goedkope "tingeltangels". Samen met gitarist Erik Raayman roept Annemiek de sfeer op uit die tijd. 
Zij is een verteller, een zangeres die je als luisteraar zelfs begrijpt als je de taal niet verstaat waar ze in zingt. De chansons vertellen allemaal een verhaal, kleurrijk en tastbaar. Zij brengt onder andere muziek van Brecht & Weill, Edith Piaf, Friedrich Hollaender, Jacques Brel en Hildegard Knef.

Met haar nieuwe theaterprogramma Kabarett zet ze de muziek uit het roemruchte Berliner Cabaret in een hedendaagse context. Humor en weemoed gaan hand in hand in dit intieme programma. Bij uitstek geschikt voor kleine zalen.

De muziek van Annemiek en Erik kan ook goed ingezet worden als entre’act tijdens diners, en bij andere feestelijke gelegenheden.