Ben en Carmen Steneker


Ben wordt al jaren de Nestor van de Countrymusic genoemd, omdat hij als eerste deze muziekstijl in ons land introduceerde met zijn optredens,  platen en T.V.-optredens. Hij scoorde met Lydia and the Melody Strings de legendarische hit " Send me the Pillow ". Daarna vervolgde hij solo zijn carrière en had succes met nummers als Lonely River Rhine, From a Jack to a King en Judy. Hij stond in shows met onder anderen Rob de Nijs, Willie en Willeke Alberti, de Mounties, Imca Marina en Ria Valk.

Sinds 1980 trad Ben dertig keer op in de USA op grote Festivals. Hij deelde podia met onder meer Johnny Cash (Ahoy 1984), de Bellamy Brothers, Wanda Jackson en Freddy Fender. Hij ontving er meerdere Awards, werd als enige Europeaan geïnstalleerd in de Mid America Countrymusic Hall of Fame en kreeg door World Music Events in Wenen de Lifetime Achievement Award uitgereikt voor het jarenlang promoten van Countrymusic.

De laatste jaren treedt Ben op in combinatie met dochter Carmen. Zij maakte deel uit van het allround Duo Soundwave, maar haar hart ligt toch bij de Countrymuziek. Met haar vader was ze vier keer in Amerika voor optredens en ook in deze combinatie stonden vader en dochter succesvol in diverse landen in Europa. Van Carmen verschenen er twee soloalbums en met Ben zijn er drie duetten-CD's en DVD's door hun platenmaatschappij uitgebracht.

Voor de laatste CD HOMELAND ontvingen ze in Amerika in september 2010 de "International CD of the Year 2010 Award ". Toegekend door de Rural Roots Commission Iowa. De optredens van Ben en Carmen zijn een welkome afwisseling tijdens tal van feesten. Ben brengt het meer traditionele countryrepertoire en Carmen het update bekende Nashvillemateriaal, aangevuld met duetten van de verschenen CD's.