Karel van de Kate


Toen Karel in 1989 bij het gezelschap “Humor oet Hoksebarge” zijn eerste conference hield , bleef zijn aparte wijze van humor ook in de regio niet onopgemerkt. Tien jaar Humor oet Hoksebarge leverden evenzovele conferences op.Ook daarna blijft Karel schrijven. Negen jaar stond hij op de planken met Twente Plat en drie jaar met Drenthe Plat.

 

Vele onderwerpen worden op de hak genomen , vele avonturen worden verteld , veel types passeren de revue,waaronder zijn onbenullige zwager Willem van de Wieze , de dommige Helmuth met zijn vrouw Olga ,zijn broers Frank, Freek en Freddie, zijn zusters , bijzondere neven en nichten , volk oet de buurt , heeroom Fons ,de uitvinder Theo......Al met al een kleurrijk koppel volk waar Karel  kleurrijk over verhaalt.

Af en toe worden er nog versjes van de dichter Jan van Slag voorgedragen of worden er enkele weerspreuken van Grotva voorgelezen.

 

Deze spreuken en Karel's alternatieve weerbericht zijn al veertien jaar vaste prik op de zaterdag- morgen van RTV Oost. Tegenwoordig in het programma “Ziezozaterdag” waarvan Karel ook mede presentator  is.