Marga Bult


"Twee witte duiven" is Marga's eerste single waarmee ze o.a. optreedt in Ria Bremer's succesvolle televisie programma "Stuif-es-in". Meer singles volgen waaronder ook een Duits talige. In 1979 vormt zij samen met ex Teach Inn zangeres Marianne Wolsink het duo Tulip en brengen ze onder die naam een aantal singles uit.
In 1980 ontmoet Marga tijdens een optreden Peter Koelewijn die haar vraagt auditie te doen om de, door het vertrek van Gemma van Eck opgevallen plaats in de populaire meidengroep Babe in te nemen. In 1983 wordt Babe verkozen tot de populairste meidengroep van ons land en ontvangt in 1984 de award voor best geklede meidenformatie van Nederland. In heel Europa is Babe een graag geziene gast waarvan talloze optredens in vrijwel alle Europese landen getuigen. Maar ook buiten de Europese grenzen is Babe populair. Concerten worden ook gegeven in Maleisië, Libanon, Korea, Indonesië, Pakistan, Zuid-Afrika, Thailand en Kenia.

In 1986 besluiten Marga, Margot en Rita te stoppen en ontvangen zij een platina plaat voor meer dan 500.000 verkochte platen.

Marga besluit solistisch verder te gaan en wordt in 1987 gevraagd om ons land op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. In Brussel behaald Marga een verdienstelijke 5e plaats met het door Peter Koelewijn geschreven en door de legendarische Rogier van Otterlo gedirigeerde "Rechtop in de Wind". Het succes brengt Marga naar veel Europese landen.

In 1989 wordt Marga gevraagd een wekelijks radioprogramma bij RTV Oost te gaan samenstellen en presenteren en wordt ze vast panellid in het door Karin Bloemen gepresenteerde VARA programma "Zeg 't maar". 
Samen met Dennie Christian host zij het eerste TV-Oost muziekprogramma "Altijd maar Draaien". Twee seizoenen is zij vast panellid bij het NCRV programma "Zo vader zo Zoon" en in het midden van de negentiger jaren presenteert zij 140 "De Droogkap" talkshows bij Veronica. Eveneens voor Veronica maakt zij gedurende een seizoen een spirituele talkshow samen met het medium Jomanda. 

In 1996 begint Marga bij Tros TV en presenteert zij 3 seizoenen het succesvolle programma "Let's Make Music". In die tijd maakt zij tevens een aantal muziekspecials waaronder één met Frans Bauer en Julio Iglesias. 
In 2000 formeert Marga, samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal, de damesgroep De Dutch-Divas. In 2005 besluit Sandra Reemer de groep te verlaten en wordt ze opgevolgd door Justine Pelmelay. Die houdt het na negen maanden voor gezien. 
Marga en Maggie besluiten samen als duo verder te gaan. Vanaf mei 2004 maakt Marga, als vast panellid, deel uit van het wekelijkse TV Oost programma "Forum". Vanaf augustus 2005 vormt Marga, samen met Maggie MacNeal, Gemma van Eck en Wim Rijken de cast van de Zonnebloem Musical "Diva's in Nood". Tot en met mei 2006 worden er ruim 80 voorstellingen in de diverse Nederlandse theaters gegeven. 
Vanaf 2009 maakt Marga deel uit van de vaste presentatie cast van het RTV Oost programma ‘Edned’. In 2010 viert Marga met een groots concert op het dorpsplein van haar woonplaats Denekamp, haar 40 jaar bezig zijn met muziek. Zo’n 7000 mensen zijn naar het Denekampse Nicolaasplein gekomen. In de maanden voorafgaand aan het concert is Marga en haar familie het middelpunt in een 8 delige realitysoap die onder de naam “Een Bult te doen “ een hoge waardering en opvallend hoge kijkcijfers scoort. Tijdens het concert op 21 augustus wordt Marga door de gemeente Dinkelland en bij monde van burgemeester Roel Cazemir benoemd tot Honorair Consul van haar woonplaats. Tevens vindt op die avond de lancering plaats van Marga’s nieuwste single “Dansen in de Zon “ die in de daaropvolgende maanden een relatief hoge notering in de Vaderlandse hitlijsten bereikt.