Michelle Courtens


Michelle is een Nederlandse zangeres en celliste, ook wel bekend van het Eurovisie Songfestival 2001 met het nummer Out on my own.
Het nummer behaalde in maart van dat jaar, ondersteund met een alarmschijf, een negende plaats in de Nederlandse Top 40; uniek voor een songfestivalnummer.
Ze studeerde klassiek cello aan de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
In 2003 studeerde ze cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam, richting Jazz Zang en Cello en werd toegelaten tot de masteropleding.

ZANG
Michelle heeft een uitgebreid repertoire van jazz- en popsongs, kleinkunst, Nederlandstalig en eigen nummers. Alle nummers zingt ze met een eigen twist en ze begeleidt zichzelf op de piano.

CELLO
Michelle heeft als celliste al vele artiesten mogen begeleiden, waaronder Ellen ten Damme, Xander de Buisonje, Josh Groban en Ilse de Lange. Ze tourde als celliste en zangeres met de musical Chess (zang en cello) door heel Nederland.

STUDIO
Michelle is een ervaren studiomuzikant. Ze is te horen in verschillende commercials (zang en cello) en heeft voor veel artiesten backingvocals ingezongen en cello ingespeeld.

ZANGLES
Michelle is een ervaren en inspirerende zangcoach en geeft les aan zowel beginners als professionals in verschillende stijlen zoals pop, jazz, musical en kleinkunst.