Carmen Schilstra


Carmen Schilstra schildert omdat er meer is tussen hemel en aarde. Associaties en gedachtensprongen bepalen grotendeels haar koers. Een van de terugkerende thema’s in haar veelgelaagde doeken en panelen is het graalmotief: zoektochten en pogingen om “terug naar de bron” te gaan. Haar beeldtaal heeft dan ook vaak een naíef karakter omdat ze – al schilderend - probeert het pad terug te vinden naar de onschuld van de jeugd.

Kleur is de meest in het oog springende kwaliteit in haar werk. In de rijke wereld tussen primair en pastel vindt ze telkens weer nieuwe schakeringen en combinaties, gevoed door herinneringen en snapshots uit het dagelijks leven – een oud karretje, een verweerde vensterbank, een paars viooltje.

Carmen werkt meestal met acrylverf  op paneel of doek. Er wordt geschuurd en gekrast, geknipt en geplakt en laag over laag gewerkt, zodat er een historie aan werelden ontstaat. De combinatie onderwerp / kleurgebruik / techniek levert een persoonlijk en subtiel oeuvre op dat nadrukkelijk hedendaags is, maar ook historie en tijdloosheid suggereert.

 

 

Voor meer informatie: Carmen Schilstra 06 10392118 of kijk op www.carmenschilstra.nl voor meer foto's.