Kabarett - Annemiek van Bussel


Berlijn, de jaren twintig. De wereld staat op zijn kop; in het culturele centrum van Europa leef je op de pof van het ene feest naar het andere. Vrouwen gedragen zich als mannen en vice versa. Niets is te gek! De kunst eist een centrale plek; in pittige satires en ijzersterke parodieën wordt de Berlijner te kijk gezet. Cabarets als ‘Schall und Rauch’ beleven hun bloeitijd, daaromheen schieten de tingeltangels en variététheaters als paddestoelen uit de grond. De muziek en de manier waarop deze wordt vertolkt is volslagen nieuw, maar nog steeds zichtbaar in de kleinkunst van nu.

 

Annemiek van Bussel weet als geen ander de muziek uit deze tijd neer te zetten. De types uit het Berlijn van toen blijken in deze voorstelling nog springlevend. Met haar donkerbruine stem en de open arrangementen van gitarist Erik Raayman is het bovendien een spannende muzikale voorstelling met werk van Friedrich Hollaender, Erich Kästner en Kurt Tucholsky.

Aanbevolen door Gisela May, de laatste nog levende diva van het Duitse chanson: “Was für eine wunderbare Stimme und eine fabelhafte Kombination mit den offenen spiel des Gitaristen”.